Is uw kind onzeker? Speelt hij vaak alleen? Heeft hij regelmatig ruzie? Of wilt u uw kind in een veilige omgeving laten oefenen in de omgang met anderen? De SOVA-training is voor kinderen die op hun eigen manier, en om hun eigen reden, behoefte hebben aan experimenteren met sociaal gedrag.

Bij de Sociale Vaardigheidstraining (SOVA-training) werkt uw kind aan het uitbreiden van de sociale mogelijkheden. Door middel van theater en spel leert het kind zichzelf en de ander beter begrijpen. Spelenderwijs wordt het kind rijker, wat betreft sociaal inzicht en probleemoplossend vermogen. Wat automatisch een effect heeft op het geluk en plezier.

Ik heb een workshopreeks ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Op deze leeftijd ontdekken kinderen dat je samen een nieuwe spelwerkelijkheid kunt maken; het ‘doen alsof’. Ook het ervaren van allerlei levenszaken, en het beheersen van emoties, is belangrijk voor deze leeftijd. Het kind krijgt handvatten die het in het dagelijkse leven in de praktijk kan brengen.

Doelen
Lichaamsbewust maken (gebruik van stem, gezichtsuitdrukking en houding); meespelen met elkaars ideeën; luisteren naar elkaar; leren omgaan met kritiek; leren dat gevoelens bij iedereen; verschillend kunnen zijn; kunnen invoegen in een groep.

Workshopreeks
In de eerste reeks, SOVA1, heb ik tien lessen ontwikkeld waarin vele basisbeginselen van sociaal contact via dramaoefeningen worden geoefend. SOVA2 bestaat wederom uit tien lessen, waarbij het kind zich extra in onderwerpen van de eerste reeks kan verdiepen, maar ook nieuwe vaardigheden zal aanleren.

Deze SOVA training geef ik inmiddels 4 jaar bij theater De Meerpaal in Dronten. Het is een zeer goed lopende training, waarbij ik inmiddels al tientallen kinderen heb mogen begeleiden. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact per email op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het mij persoonlijk via de contactgegevens op deze website.
 

We don't stop playing because we grow old
We grow old because we stop playing